Vizsgálataink

Vizsgálataink 6 éven felüli gyermekek és felnőttek számára érhetők el.

Látásellenőrzés

A látásellenőrzés során az optometrista megállapítja, hogy az ügyfélnek kell-e szemüveg vagy sem. Amennyiben már rendelkezik szemüveggel, akkor leellenőrzi, hogy a jelenlegi szemüvege megfelelő látást biztosít-e számára. A folyamat során választ kapunk arra, hogy szükséges-e további vizsgálat.

A látásellenőrzés ingyenes.

Látásvizsgálat

Prémium szemvizsgálat,
századpontosságú méréssel

A látásvizsgálat egy hosszabb, átfogóbb, részletes vizsgálat, amely akkor szükséges, ha kiderül a látásellenőrzés során, hogy a látásélesség korrigálására van szükség. Ez esetben a vizsgálat során az optometrista teljeskörű kitekintéssel (kérdéssorral) igyekszik felmérni, hogy van-e olyan betegség amely befolyásolja a látásélességet. Ilyen lehet például a magas vérnyomás, cukorbetegség, vagy egyéb belgyógyászati betegség, de a szemészeti problémákról is részletes információkat szerez.

A vizsgálat első lépéseként speciális látásvizsgáló eszköz, komputer általi vizsgálat történik.

Optikánkban a vizsgálat az Európában elérhető legmodernebb, speciális és exkluzív látásvizsgáló készülékkel történik, amelynek forgalmazója a világ vezető minőségi szemüveglencse gyártó vállalata, az Essilor.

A WAM 800 a legmodernebb technológiákat ötvözi, hogy lehetővé tegye az Ön szemének minden részletre kiterjedő szűrését, kevesebb, mint 2 perc alatt.

A készülék nyolc különféle vizsgálatot végez el teljesen automatikusan és érintésmentesen.
A vizsgálat kiterjed, többek között az alábbiakra:

 • zöldhályog szűrés és ellenőrzés
 • keratoconus felismerés
 • szürkehályog szűrés
 • látási szimuláció
 • szemterhelés és közeli látás kiértékelése

A méréseket a készülék kiemelt pontossággal, automatikusan végzi, a vizsgálatot azonban minden esetben diplomás optometrista felügyeli, aki rögtön kielemzi a kapott eredményeket. 

A WAM 800 annyira modern készülék, hogy jelenleg a régióban kizárólag az OptArt optikában tud részt venni ilyen vizsgálaton.

A következő lépés a legújabb vizsgálati módszerrel működő,
a
Vision R 800 foropter segítségével végzett látásvizsgálat. Az eszköz egy egyedülálló technológiának köszönhetően század léptékekkel képes változtatni a benne lévő lencse törőerejét, így a páciensnek olyan érzése van a vizsgálat közben, mintha a saját szemével fókuszálna. Ráadásul olyan gyorsan történik mindez, hogy nagyon könnyű dönteni két dioptria között. A végeredmény, hogy századpontossággal tudjuk felírni azt a szemüvegdioptriát, amelyik a páciensünk számára a legjobb élményt biztosította. Könnyedén szemléltethető a különbség az eredeti, vagy nyers látás, az új, elkészítésre váró dioptria és a régi, eddig viselt szemüveg dioptriája között

A látásvizsgálat ára: 10.000.- Ft

Polateszt szemvizsgálat

nem csak szemüvegeseknek!

A polateszt egy speciális, a szemizmok egyensúlyának és a rejtett kancsalság megállapításának látásvizsgálati módszere, amelynek fontossága folyamatosan növekszik.

Migrén, frontérzékenység, olvasási nehézségek – mindezek mögött a heterophoria vagyis a rejtett kancsalság állhat. Ezt a szembetegséget ma már, speciális berendezések segítségével könnyen ki lehet szűrni és szemüveggel korrigálható és a diagnózist a polateszt teheti egyértelművé.

Heterophoria esetén a két szem nehezen dolgozik együtt, de az agyunk a végsőkig próbálja fenntartani az összehangolt munkát közöttük, különben kettősképet látnánk. Az agy ezen pluszmunkája az oka a felsorolt panaszoknak. A vizsgálat célja a szemizmok nyugalmi pozíciójának megtalálása. Először nagyon pontosan meghatározzuk, hogy van-e szükség dioptriás korrekcióra, hiszen nem csak a rosszul látóknak lehet szüksége dioptriás szemüvegre.
A vizsgálat teljesen fájdalommentes és hat éves kor felett ajánlott.

A polateszt szemvizsgálat ára: 20.000.- Ft

A következő problémák esetén érdemes a Polatesztes vizsgálatot elvégezni:

 • Tanulási-, figyelem-, magatartási- és koncentrációs zavarok
 • Fejfájás, migrén
 • A szem fáradásos panasza, pl. vörös, égő szem, amit nem gyulladás okoz
 • Szemgolyó, szemgolyó mögötti terület, homlok, halánték, orrgyök területének fájdalma
 • Monitornál vagy olvasásnál a sorok összecsúszása
 • Olvasási nehézség, ami szemüvegviselés ellenére sem javul
 • Fényérzékenység

Kontaktlencse vizsgálat

A kontaktlencse vizsgálat során a kontaktológus megvizsgálja a szemet és felméri a kontaktlencsék használatához szükséges paramétereket. Célja, hogy meghatározza az optimális kontaktlencse típusát és méretét, valamint felmérje a szem egészségi állapotát a kontaktlencsék viselése előtt.

A vizsgálat során anamnézis felvétele, látásvizsgálat, a szem egészségi állapotának vizsgálata, kontaktlencse-mérések (a szem paramétereinek, például a szaruhártya görbületének és méretének vizsgálata), a kontaktlencse illesztése (lágy vagy kemény), valamint tanácsadás és oktatás történik.

A kontaktlencse vizsgálatot a szem egészségének rendszeres fenntartása érdekében időről időre meg kell ismételni!
Ez teszi lehetővé a kontaktológus számára, hogy nyomon kövesse a szem változásait és szükség esetén módosítsa a kontaktlencse receptjét.

A kontaktlencse vizsgálat ára: 15.000.- Ft, amely tartalmazza az induló kontaktlencse készletet.

Szemnyomás mérés

A vizsgálat a glaukóma, másnéven zöldhályog, egyik diagnosztikus eljárása. A glaukóma egy olyan szemészeti betegség, amelyben a szem belső nyomása fokozatosan emelkedik, ami hosszú távon károsíthatja a látóideget és látásvesztés okozhat.
A WAM 800 ultramodern vizsgálórendszer segítségével fájdalom- és érintésmentesen, érzéstelenítés nélkül, finom légbefúvással mérjük a szemnyomást.
A vizsgálat a változások nyomonkövethetősége érdekében rendszeres időközönként, legalább évente, vagy igény szerint ajánlott!

A Retina 800 segítségével a vizsgálat során a szem különböző részleteiről, a törőközegekről, a hátsó pólusról készítünk felvételt. Amennyiben bármi rendelleneset észlelünk az analízis során, célzottan szakorvoshoz irányítjuk Önt. Sajnálatos tendencia, hogy számos szembetegség egyre fiatalabb korosztályt érint. Ennek hátterében többek között a digitális eszközök használata, a természetes fény nélküli környezet, a magas UV sugárzás, a légszennyezés és az egészségtelen életmód állnak.

A szemnyomás vizsgálat a prémium látásvizsgálat része.

Funduskamerás vizsgálat

(szemfenék vizsgálat)

A funduskamerás szemfenék vizsgálat többek között a magas vérnyomás, cukorbetegség, zöldhályog, makuladegeneráció, szemfenéki anyajegy és szemfenéki daganat szűrésére alkalmas.

Optikánkban a vizsgálat a legmodernebb, teljesen automatizált Retina 800 funduskamerával történik, amely pupillatágítás nélkül, érintés- és fájdalommentesen készít fényképeket a szemfenékről.

A vizsgálat további előnye, hogy a képek digitálisan tárolódnak, melynek köszönhetően nyomon követhető a szembetegség állapota, alakulása, hiszen a különböző időpontokban végzett kontroll vizsgálatok képei összehasonlíthatóak. A nagy felbontású képek olyan részletgazdagok, hogy a legapróbb elváltozások is felfedezhetőek, amik hagyományos módszerrel vizsgálva csak nehezen észrevehetőek.

A funduskamerás vizsgálat ára: 10.000.- Ft

Integrált szemüveglencse mérési rendszer

A VisiOffice az első olyan, mindent magába foglaló háromdimenziós szemmérési rendszer, amely a legnagyobb pontossággal képes a szemüveglencsék előállításához elengedhetetlen paraméterek meghatározására.
Az Essilor által szabadalmaztatott, a világon egyedülálló, dinamikus 3D Eyecodeszemmérésnek köszönhetően, a VisiOffice jelenleg minden más készüléket felülmúl az optikai piacon.

Néhány gyors felvétel elkészítésével a VisiOffice gyorsan és egyszerűen meghatározza azokat a speciális paramétereket, melyek a személyre szabott szemüveglencsék elkészítéséhez szükségesek. Centrálás videofelvétellel a legmagasabb szinten!

Az optikánkban készített szemüvegek esetén ingyenes.

Látásvizsgálat cégek számára

Napjainkban szinte alig létezik olyan munkahely, ahol nem állandó munkaeszköz a számítógép, amelyek használata során már rövid időn belül is jelentkezhetnek látásélességgel kapcsolatos panaszok. A céges látásszűrővizsgálat célja, hogy azonosítsa a dolgozók látásproblémáit, amelyek befolyásolhatják a munkahelyi biztonságot.

 • Teljesítmény és hatékonyság: A megfelelő látás nagy jelentőséggel bír a munkavégzés hatékonysága szempontjából. A látásszűrővizsgálat lehetőséget ad arra, hogy korai szakaszban felismerjék és kezeljék a látásproblémákat, ami javíthatja a dolgozók teljesítményét és hatékonyságát.
 • Általános egészség: A szemészeti vizsgálatok nemcsak a látásra, hanem az általános egészségi állapotra is rálátást adhatnak. A szemész szakember az esetleges szembetegségeket, például a szürkehályogot, a glaukómát vagy a szemfertőzéseket is felismerheti.
 • Munkakör alkalmassága: A látásszűrővizsgálat segíthet meghatározni, hogy egy dolgozó megfelelő-e a munkaköréhez a látási képessége alapján. Bizonyos munkakörök, például az adminisztratív munka vagy a számítógépes munka, magas fokú látási igényeket támaszthatnak.

Az 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelete alapján a munkáltató köteles kezdeményezni a munkavállaló szem- és látásvizsgálatának elvégzését:

 • a képernyős munkakörben történő foglalkoztatás megkezdése előtt,
 • ezt követően kétévenként,
 • amennyiben olyan látási panasza jelentkezik, amely a képernyős munkával hozható összefüggésbe.

A jogszabályban előírtaknak megfelelően a munkáltatónak lehetősége van támogatni az éleslátást biztosító szemüveget a munkavállaló számára. A képernyő előtti munkavégzéshez használt szemüveg elszámolható költségként, így a munkáltató ezt juttatásként adhatja dolgozóinak, és közben saját költségeit is csökkentheti.

Kérje egyedi ajánlatunkat a céges látásvizsgálatra.

További szolgáltatásaink

Javítások

Sérült keret? Lötyögő, vagy meglazult csavarok? Kilazult, elveszett orrpapucs? Kényelmetlen viselet?

Szemüvegének javítását vállaljuk, még ha nem nálunk is készíttette! A szemüvegek javítása minden esetben szakértelmet igényel, ezért legjobb, ha megbízható optikai üzlethez fordul.

Ultrahangos tisztítás

Az ultrahangos szemüvegtisztítás egy hatékony és kíméletes módszer a szemüvegek tisztítására, amelyet szerüvegeink rendszeres időközönként megérdemelnek.

Privát vizsgálat

Elfoglalt? Nyitvatartásunktól eltérő a munkarendje? Igazodunk az Ön időbeosztásához és privát vizsgálatot biztosítunk a nyitvatartási időn kívül, az előre egyeztetett időpontban.

A privát vizsgálat nagyszerű ajándék is lehet szerettei, barátai számára, ahol minden az ünnepeltről szól!
A privát vizsgálat felára 25 eFt/óra

Részletre történő vásárlás

Kérje részletes és személyre szabott ajánlatainkat üzletünkben!

További szolgáltatásaink

Javítások

Sérült keret? Lötyögő, vagy meglazult csavarok? Kilazult, elveszett orrpapucs? Kényelmetlen viselet?

Szemüvegének javítását vállaljuk, még ha nem nálunk is készíttette! A szemüvegek javítása minden esetben szakértelmet igényel, ezért legjobb, ha megbízható optikai üzlethez fordul.

Ultrahangos tisztítás

Az ultrahangos szemüvegtisztítás egy hatékony és kíméletes módszer a szemüvegek tisztítására, amelyet szerüvegeink rendszeres időközönként megérdemelnek.

Privát vizsgálat

Elfoglalt? Nyitvatartásunktól eltérő a munkarendje? Igazodunk az Ön időbeosztásához és privát vizsgálatot biztosítunk a nyitvatartási időn kívül, az előre egyeztetett időpontban.

A privát vizsgálat nagyszerű ajándék is lehet szerettei, barátai számára, ahol minden az ünnepeltről szól!
A privát vizsgálat felára 25 eFt/óra

Szemüveg biztosítás és
Részletre történő vásárlás

Kérje részletes és személyre szabott ajánlatainkat üzletünkben!

Foglaljon most időpontot online, vagy hívjon minket bizalommal telefonon!