Általános Szerződési Feltételek

Üzletünkben optometriai látásvizsgálatot és szemüvegrendelést, valamint gyógyászati segédeszközök forgalmazását és javítását végezzük.

Vállalási és Garanciális feltételek

A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük olvassa el vállalási feltételeinket!
A szemüvegek elkészülését a szemüveglencse-gyártók nemzetközi és belföldi logisztikája, valamint üzletünk csiszolási kapacitása ​​​​​befolyásolja. Egyfókuszú raktári fehér lencséket 3-10 munkanapos vállalással készítünk. Színes és gyártott lencsékre 10-30 napon belüli elkészülést vállalunk. Progresszív és személyre szabott lencsék elkészülésére gyártótól függően 10-30 napos készítési időt vállalunk. ​Van lehetőség egyes esetekben külön díjért express szolgáltatás igénybevételére.
Ebben az esetben a szemüvegeket a raktáron lévő lencsékből készítjük, vagy rendelés esetén a gyártókkal személye​sen egyeztetjük.

Garanciális feltételek

Nem tartozik garanciális feltételek közé, ha a vásárló a terméket rendeltetésellenesen, nem a kezelési útmutatóban foglaltak alapjánhasználja, helytelenül tárolja, kezeli vagy rongálja.
Üzletünkben megrendelt dioptriás szemüvegek esetén pénzvisszafizetésre nincs mód, vásárlástól való elállás nem alkalmazható és az egyedi igények szerint megrendelt szemüveglencsékre leadott előleg sem jár vissza. A dioptriás szemüveg nem tartós fogyasztási cikk kategóriába tartozó termék, hanem egyedileg elkészített gyógyászati segédeszköz.
A szemüveg elkészülését követően, azt az üzletünkben lehet átvenni. Az elkészítésnél és a kész szemüveg átadásánál kollégáink is megvizsgálják a szemüveget. Csak abban az esetben adjuk át a terméket, ha az a megrendelésnek megfelelő, hibátlan állapotú. A vásárlónak minden esetben biztosítunk lehetőséget a termék megvizsgálására, felpróbálására. Abban az esetben, ha a vásárló távozik a termékkel az üzletből, a megrendelésének megfelelő terméket átvettnek tekintjük. Az üzletből való távozás után az átadásnál előre nem látható ​jótállási problémán kívül egyéb jótállási, garanciális, minőségi, illetve sérülésre, hiányra vonatkozó panaszt sajnos nem tudunk figyelembe venni. ​Feltételezzük, hogy a probléma az átadást követően, a használat során alakult ki.

Vizsgálat és szemüvegkészítés

Garantáljuk, hogy üzletünkben végzett vizsgálat alapján és a​ rendelésnek megfelelő szemüveget készítjük el. Amennyiben a​ megszokási idő letelte után sem érzi komfortosnak az elkészített szemüveget, új vizsgálat után, amennyiben az eredmények eltérőek, a lencséjét díjmentesen kicseréljük. Nem vállalunk azonban felelősséget más üzlet, rendelő stb. által felírt recept alapján készült szemüveg dioptria használhatóságával kapcsolatban.

Szemüveglencse: A szemüveglencse gyártók által vállalt megszokási és garanciális feltételek mellett van módunk a megrendelt lencsét cserélni.

Szemüvegkeret: A szemüvegkeret garancia gyártók által vállalt garanciális feltételekkel, ami 3 hónaptól kezdve, akár élettartam garancia is lehet.

Javítás: Nem vállalunk felelősséget máshol készített, vagy vásárolt szemüveg javításánál arra, ha a szemüveg nem bírja ki a javítási folyamatot és használhatatlanná válik.

Forrasztás: Üzletünkben nem végzünk forrasztást. Üzleti partnerünk végzi a hagyományos és lézerforrasztást. Vállalási időnk függ a csomagszállító, valamint a partnerünk vállalási és terheltségi szintjétől, ezért azokat 7-21 munkanap közötti teljesítéssel vállaljuk.

Fizetés

Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.
Áfás számla igényét kérjük előre jelezze!